活動報告

Ms. Huyen Anh Nguyen (HAKKO Science Laboratory – Ogasawara Lab) of the Graduate School of Excellence Program GD3 participated in an overseas research internship from August 1 to September 30, 2025, with the theme “Exploring CRISPR-Cas9 Applications and Small-Scale Sake Fermentation.”

Ms. Huyen Anh Nguyen (HAKKO Science Laboratory – Ogasawara Lab) of the Graduate School of Excellence Program GD3 participated in an overseas research internship from August 1 to September 30, 2025, with the theme “Exploring CRISPR-Cas9 Applications and Small-Scale Sake Fermentation.”

During the internship, she conducted experimental studies at the National Research Institute of Brewing in Hiroshima under the supervision of Dr. Ken Oda (Brewing Microbiology Research Division).

Through this experience, she gained hands-on skills in microbial genetic engineering and fermentation technology, as well as valuable insights into practical research collaboration..

概要

卓越大学院プログラムGD3グエン・フエン・アンさん(小笠原研)が「CRISPR-Cas9の応用と小規模日本酒発酵の探求」というテーマで海外リサーチインターンシップを行いました。

卓越大学院プログラムGD3グエン・フエン・アンさん(小笠原研、ハノイ工科大学出身)が、国立醸造研究所にて2025年8月1日から9月30日までの約2ヶ月間の海外リサーチインターンシップを行いました。本実習は、広島にある国立醸造研究所において、織田健博士(醸造微生物研究部門)の指導のもとで実験的研究を行いました。

この経験を通じて、彼女は微生物遺伝子工学と発酵技術における実践的なスキルを習得するとともに、実用的な研究協力に関する貴重な知見を得ることができました。

With Oda sensei

A.oryzae (Koji mold) mutants